Utgivning efter USA-valet

Några av er har säkert undrat lite över var den där boken tog vägen…

Boken är i stort sett färdigskriven, men det återstår några vändor med redigering och arbetet med källor och faktakontroll pågår (viktigt med en sån här bok). Men skälet till att den inte är färdig ännu är inte att arbetet tar så lång tid, utan att jag inte vågar slutredigera den innan presidentvalet i USA är avgjort.

I våras utgick jag från att Trump skulle vinna och det hade inte varit ett problem för boken (men för resten av världen). I somras utgick jag från att Biden skulle vinna och det är inte heller svårt att förhålla sig till i boken (åren med Trump kan ju dessvärre inte raderas ur historien). Ett presidentval som inte blir avgjort, som utlöser protester eller som leder till att en bortröstad president inte lämnar sin post är dock svårare att förhålla sig till. Att ge ut en bok så tät inpå presidentvalet i USA (med en president som redan ifrågasätter resultatet), riskerar göra att boken känns daterad redan när den kommer ut.

Alltså har jag bestämt mig för att avvakta tills vi vet vad som händer i USA.

Å andra sidan gör det att det finns mer tid för den som vill att provläsa ett i stort sett färdigt manus på den kommande boken! Jag är väldigt glad om du vill läsa och ha synpunkter.

Utkastet finns som EPUB-fil (e-boksformat som anpassar sig efter mobil eller läsplatta) och som pdf-fil för den som föredrar det. Hör av dig till bjorn@bjornsundin.se eller via sociala medier så får du en länk till filerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait