Sandra Almqvist, elitdomare i fotboll, om felfria domare och annat (S2:E2)

Kan fotbollsdomare göra fel; bör de erkänna det? Är fotbollsdomare maktgalna? 
Har domare favoritlag? Är det bra med modiga domare, pratar domare med besvikna spelare? 
Gör det nytta att ramla ofta på planen? Förstör Neymar för fotbollen? Borde domaren skicka av ”skadade” spelare oftare? Blir fotbollen bättre med kvinnliga domare? 
Det och mycket annat pratar jag med fotbollsdomaren Sandra Almqvist om. Sandra Almqvist är elitdomare i fotboll och dömer både dam- och herrmatcher (division 3 herrar, allsvenskan för damer). Till vardags arbetar hon på ÖSKs kansli med evenemang och på sin CV har hon ansvaret för en rad gigantiska arrangemang, som exempelvis Örebro 750 (Örebros jubileumsår 2015).

Här finns de regler som faktiskt gäller i svensk fotboll (11 mot 11)

Här kan du läsa mer om Sandra Almqvists erfarenheter utanför fotbollsplanen
Här kan du läsa mer om vilken succé Sandra Almqvist ledde 2015

”Hur svårt kan det vara”-podden finns på iTunes, A-cast, Spotify och andra ställen där du hittar poddar. Du kan läsa mer och lyssna direkt på hursvårtkandetvara.se eller på samhällsbygget.se/podd

Hur svårt kan det vara-podden – samtal med folk som kan något om sånt du borde undra över (Eller ett korståg mot dumhet och förenklade analyser)
Det mesta är enklare när man vet hur man ska göra: Ändå är det ofta de som vet minst som är mest tvärsäkra. Kan det vara så att tusen år av mänsklig kunskapstörst har fått oss att tro att alla nu vet allt om allt? Har glädjen över minskad auktoritetstro lett till att alla nu är experter på allt? Kan vi ha skapat ett ”Hur svårt kan det vara-samhälle”?

Borde jag intervjua dig i podden? Eller något annat som borde uppmärksammas? Kanske en person som borde få berätta om sin kunskap? Något som som folk tror är enkelt men som är väldigt komplicerat? Hör av dig till HurSvårtKanDetVara? på Facebook, Twitter eller Instagram eller på hemsidan: hursvårtkandetvara.se Där kan du självklart också läsa mer om podden, hitta länkar och lyssna på andra avsnitt.
Jag som gör podden heter Björn Sundin och är föreläsare, konsult och författare. Läs mer om mig här: bjornsundin.se

Podden hade inte varit lyssningsbar om inte Mikael Enbom redigerat, fixat ljudet och gjort slutproduktionen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait