Cecilia Dalman Eek om feministisk stadsplanering (promenadintervju, inspelad 2019) (S2:E4)

Vad är feministisk stadsplanering? Hur planerar man stadsdelar – och områden – så att de passar alla? Det pratar jag med Cecilia Dalman Eek om i detta avsnitt, inspelat 2019, under en promenad i Kortedala.

Här finns Cecilia Dalman Eeks blogg, där hon skrivit om vissa av dessa platser och där du kan se dem på bilder

Här kan du se vilken väg vi promenerade

”Hur svårt kan det vara”-podden finns på iTunes, A-cast, Spotify och andra ställen där du hittar poddar. Du kan läsa mer och lyssna direkt på hursvårtkandetvara.se eller på samhällsbygget.se/podd

Hur svårt kan det vara-podden – samtal med folk som kan något om sånt du borde undra över (Eller ett korståg mot dumhet och förenklade analyser)

Det mesta är enklare när man vet hur man ska göra: Ändå är det ofta de som vet minst som är mest tvärsäkra. Kan det vara så att tusen år av mänsklig kunskapstörst har fått oss att tro att alla nu vet allt om allt? Har glädjen över minskad auktoritetstro lett till att alla nu är experter på allt? Kan vi ha skapat ett ”Hur svårt kan det vara-samhälle”?

Borde jag intervjua dig i podden? Eller något annat som borde uppmärksammas? Kanske en person som borde få berätta om sin kunskap? Något som som folk tror är enkelt men som är väldigt komplicerat? Hör av dig till HurSvårtKanDetVara? på Facebook, Twitter eller Instagram eller på hemsidan: hursvårtkandetvara.se Där kan du självklart också läsa mer om podden, hitta länkar och lyssna på andra avsnitt.

Jag som gör podden heter Björn Sundin och är föreläsare, konsult och författare. Läs mer om mig här: bjornsundin.se

Tack vare det ljudformat och upplägg som Mikael Enbom skapat är podden förhoppningsvis lyssningsbar; konstiga biljud, dåliga val av inspelningsplatser och överdrivet hummande bör helt skyllas på intervjuaren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait